DarkRebel

UrbanRebel

Modely

Novinka
CUPRA
Tavascan
Novinka
CUPRA
Born
Od 1 259 900
CUPRA
Formentor
Od 889 900
CUPRA
Leon
Od 809 900
CUPRA
Leon Sportstourer
Od 829 900
CUPRA
Ateca
Od 1 499 900
Concept Cars
DarkRebel
Concept Cars
UrbanRebel

22.06.2023

Jeden z nás

  • Nový model značky CUPRA přináší budoucí designový styl značky, která si zachovává svou podstatu vyzývatele
  • Šéfdesignér značky CUPRA Jorge Diez hovoří po světové premiéře v Berlíně o tom, jaké to bylo vytvářet 100% elektrické SUV kupé 
  • CUPRA Tavascan je revolucí designu značky s novým charakteristickým vzhledem světlometů v podobě očí se třemi trojúhelníky, osvětleným logem a dosud nevídanou centrální páteří v interiéru 

 

Praha, 22-06-2023 - Každý nový model začíná vznikat kreativním cvičením designérů. Je to tvorba bez hranic. Návrhy musejí vynikat, překvapovat a ukazovat cestu pro budoucí vývoj designu značky. Příslušný model se možná stane ukázkou, jakým směrem se chce značka vydat, nebo něčím, na co si můžete sáhnout. To je případ modelu CUPRA Tavascan. Když byl odhalen v roce 2019 na Frankfurtském autosalonu jako koncepční vůz, překvapil svými odvážnými liniemi a designem, který porušoval pravidla. O čtyři roky později znovu ohromil svět při své světové premiéře v Berlíně, protože neztratil nic ze své esence a současně zachovává vůdčí motiv značky CUPRA - pokud o tom můžeme snít, dokážeme to i vytvořit.

Kus budoucnosti.

Když šéfdesignér značky CUPRA Jorge Diez začal se svým týmem skicovat kontury návrhu nového elektrického SUV kupé, věděl, že pro některé lidi bude takový vůz už nepřijatelný: "Chcete-li vytvořit něco jedinečného, chcete-li vytvořit silný charakter, nemůžete se zavděčit všem. To by znamenalo, že ztratíte svou identitu. A to u značky CUPRA neděláme," říká Diez, a dodává: "Jako designéři máme povinnost posouvat hranice, aniž bychom přemýšleli nad tím, co tomu asi řeknou lidé. Musíme jít svou vlastní cestou. A přesně tak jsme postupovali s modelem CUPRA Tavascan. Není to reakce na změnu. Je to vůz, který změnu vytváří."

Extrémně emocionální.

CUPRA Tavascan je druhým 100% elektromobilem značky. Tento model má silný charakter, který vyjadřuje nový přístup. "Tmavá přední maska, ve spojení s progresivním, skulpturálním designem kapoty ve tvaru písmene V, mu propůjčuje sportovní, jedinečnou identitu. Společně vytvářejí pocit silného napětí," říká designér. Tento koncept vnějšího designu umocňuje nový výraz, který přídi dodávají charakteristické světlomety, jejichž tvary připomínají oči se třemi trojúhelníkovými prvky. "Jsou novou ikonou značky CUPRA, která ukazuje její silnou identitu společně s poprvé použitým osvětleným logem."

Nové ikony pro prvního v řadě.

Jestliže se exteriér modelu CUPRA Tavascan vyvinul v budoucí design značky, jeho interiér je ještě revolučnější. Charakter, o němž Diez hovoří, je přítomen také v interiéru díky další z nejreprezentativnějších ikon tohoto modelu - jeho centrální páteři. "Pro nás je to dosud nevídané umělecké dílo, nejikoničtější část tohoto interiéru, která ukazuje kostru, jež nese celou přístrojovou desku, a vytváří tak skulpturální, futuristický interiér," říká šéfdesignér značky CUPRA. "Tyto prvky maximalizují dojem prostornosti v kabině a v kombinaci s progresivním dekoračním osvětlením vytvářejí jedinečný designový styl plný charakteru."

Jeden z nás.

Dubnová světová premiéra modelu CUPRA Tavascan v Berlíně byla výsledkem mnohaleté práce značky, která během krátké doby své existence nepřestává udivovat a která činí další kroky s každým novým modelem. Pro tým designérů to nebyla prostě jen další premiéra. "Každý okamžik, v němž konečně odhalujeme veřejnosti nový model, je pro nás opravdu výjimečný. Je to splněný sen na konci tak tvrdé práce. Jednoduše ohromující," říká nakonec Jorge Diez.

Spustit video

CUPRA je nekonvenční značka, která kombinuje emoce, elektrifikaci a sportovní výkony, aby z Barcelony inspirovala svět. Značka CUPRA, založená v roce 2018, má vlastní sídlo spolu s oddělením pro výrobu závodních vozů v Martorellu (Barcelona) a síť specializovaných dealerství na celém světě.

Značka CUPRA dosáhla v roce 2022 nového prodejního rekordu s více než 150 000 dodanými vozy. CUPRA dokazuje, že elektrifikace a sportovní vlastnosti se vzájemně dokonale doplňují. Každý nově uvedený model s vyzývavým a originálním designem je novým milníkem, který definuje charakter značky: CUPRA Ateca, jedinečný model ve svém segmentu; CUPRA Leon, první elektrifikovaný model díky plug-in hybridnímu pohonu; CUPRA Formentor, první model vyvinutý exkluzivně pro značku CUPRA a její dosud nejprodávanější model; a CUPRA Born, první 100% elektromobil značky.

Značka CUPRA je oficiálním automobilovým partnerem fotbalového klubu FC Barcelona, kterému zajišťuje jeho mobilitu, prémiovým sponzorem globálního seriálu padelových turnajů World Padel Tour a oficiálním sponzorem klubu Finetwork KOI, který se účastní elektronických sportů. CUPRA je jedinou automobilovou značkou, která se účastní závodních seriálů pro elektromobily EXTREME E, ETCR a Formule E. Kmen CUPRA je tvořen týmem ambasadorů, kteří chtějí být hnací sílou změny. Mezi jeho členy patří mimo jiné pouliční umělec TV Boy, držitelé zlatých olympijských medailí Adam Peaty, Melvin Richardson a Saúl Craviotto, německý fotbalový brankář Marc ter Stegen a fotbalistka Alexia Putellasová, která již dvakrát v řadě získala ocenění Ženský zlatý míč a Best FIFA Award.

Porsche Česká republika je největším importérem osobních a užitkových vozidel do České republiky. Na českém trhu zastupuje značky Volkswagen osobní vozy, Audi, SEAT, CUPRA a Volkswagen Užitkové vozy, včetně programu prodeje prověřených použitých vozů Das WeltAuto. S projektem nabíjecí infrastruktury MOON společnost vstoupila v roce 2020 do nové éry trvale udržitelné osobní mobility založené na elektrických pohonech a digitalizaci.