DarkRebel

UrbanRebel

Modely

Novinka
CUPRA
Tavascan
Novinka
CUPRA
Born
Od 1 259 900
CUPRA
Formentor
Od 889 900
CUPRA
Leon
Od 809 900
CUPRA
Leon Sportstourer
Od 829 900
CUPRA
Ateca
Od 1 499 900
Concept Cars
DarkRebel
Concept Cars
UrbanRebel

19.04.2024

Koncepční vůz CUPRA DarkRebel

 

  • Interiér koncepčního vozu CUPRA DarkRebel je ryzí provokací, která předkládá revoluční způsob, jímž budou automobily budoucnosti navrhovány a vytvářeny
  • Osvětlení se stane klíčovým prvkem umocněným třemi jedinečnými prostředími, která přizpůsobí interiér a vytvoří podmanivé zážitky
  • Strategické zaměření značky CUPRA na autentičnost je podpořeno použitím parametrického designu a aditivní výroby

 

Praha, 19-04-2024 - Značka CUPRA posouvá svým koncepčním vozem CUPRA DarkRebel mnoho hranic. Tato studie ztělesňuje vášeň značky CUPRA pro design a předkládá revoluční způsob, jímž budou automobily budoucnosti vytvářeny. Exteriér je ryzí provokací, která je ještě exponenciálně umocněna v interiéru, jenž svým designem pozvedává emoce.

 

Světlo jako hmatatelný materiál.

Světlo je jedním z nejdůležitějších aspektů interiéru koncepčního vozu CUPRA DarkRebel, protože formuje design a dodává charakter každé jeho části. "Navrhli jsme hladký a souvislý povrch podobný kůži, abychom vytvořili dokonalé plátno pro světelné efekty od projekcí v oblasti dveří přes podmanivé dekorační osvětlení až po transparentní díly ve stylu drahokamů, jimiž rušíme hranice mezi fyzickým a virtuálním světem," vysvětluje Francesca Sangalliová, vedoucí konceptu a strategie v oddělení barev a materiálů značky CUPRA. Designéři vyvinuli tři originální exponenciální prostředí, která reprezentují stěžejní pilíře reality značky CUPRA: Square, Cube a Infinite. CUPRA DarkRebel zrcadlí osobitý přístup a digitální DNA značky CUPRA a přináší novou definici automobilových zážitků, v nichž se vzájemně hladce prolínají fyzické a digitální světy. Díky integraci herních zážitků uživatelé vůz nejen řídí, ale také vstupují do nepřetržitého, interaktivního spojení s Kmenem CUPRA. "Jejich ovládání probíhá z volantu a přizpůsobuje celý vůz: exteriér, interiér, osvětlení, zvuk a exkluzivní funkce pro každý zážitek," říká Jaume Sala, vedoucí oddělení designu uživatelských zkušeností a rozhraní značky CUPRA.

 

 

Propojení s řidičem.

Centrální "páteř" v interiéru vyniká jako ikonický prvek. V koncepčním voze CUPRA DarkRebel není jen designovým prvkem, ale funkčním dílem, který zahrnuje mobilitu. "Je to zcela nový přístup, protože supersportovní skořepinová sedadla zůstávají ukotvená, zatímco centrální páteř, volant a pedály si může řidič posouváním přizpůsobit," říká David Jofre, vedoucí oddělení vnitřního designu značky CUPRA.

 

 

 

 

Zaměření na autentičnost.

Tento koncepční vůz posiluje strategii, v níž se CUPRA zaměřuje na autentičnost, a to využitím parametrického designu a aditivní výroby. "Supersportovní skořepinová sedadla jsou čalouněna 3D pleteninou na míru. Jejich barva přechází od tmavě modré přes purpurovou se třpytivými odrazy až po fialovou v závislosti na úhlu pohledu a světelných podmínkách. Je to další ukázka použití světla jako hmatatelného prvku," dodává Sangalliová. Centrální páteř byla zhotovena pomocí 3D technologie s aditivní výrobou ze slitin hliníku a titanu a přitažlivost designu značky CUPRA posouvá na novou úroveň. 

 

Holistický zážitek.

Dialog mezi digitálním a fyzickým světem je jedním z nejzajímavějších výsledků evoluce značky CUPRA v oblasti využití materiálů. "U některých komponentů, jakými jsou supersportovní skořepinová sedadla nebo páka voliče převodovky, jsme poprvé použili krystalicky čistý transparentní materiál s ozdobnými prvky v odstínu mědi, stěžejní barvě značky CUPRA," vysvětluje vedoucí konceptu a strategie v oddělení barev a materiálů značky CUPRA. A světlo je i v tomto přechodu klíčovým prvkem. "Vytvořili jsme tři exponenciální prostředí, v nichž se barvy mění a materiály rozjasňují, probouzejí se k životu, čímž vytvářejí magický, holistický zážitek," říká na závěr Sangalliová.

 

 

 

TEMA

DARKREBEL INTERIER

IMAGE

POPISKY

DARKREBEL INTERIOR 01

Interiér koncepčního vozu CUPRA DarkRebel je ryzí provokací, která předkládá revoluční způsob, jímž budou automobily budoucnosti navrhovány a vytvářeny

DARKREBEL INTERIOR 02

Osvětlení se stane klíčovým prvkem umocněným třemi jedinečnými prostředími, která přizpůsobí interiér a vytvoří podmanivé zážitky

DARKREBEL INTERIOR 03

Dialog mezi digitálním a fyzickým světem je jedním z nejzajímavějších výsledků evoluce značky CUPRA v oblasti využití materiálů

DARKREBEL INTERIOR 04

Světlo je jedním z nejdůležitějších aspektů interiéru koncepčního vozu CUPRA DarkRebel, protože formuje design a dodává charakter každé jeho části

DARKREBEL INTERIOR 05

Centrální páteř v interiéru vyniká jako ikonický prvek

DARKREBEL INTERIOR 06

Designéři vyvinuli tři originální exponenciální prostředí, která reprezentují stěžejní pilíře reality značky CUPRA

DARKREBEL INTERIOR 07

Strategické zaměření značky CUPRA na autentičnost je podpořeno použitím parametrického designu a aditivní výroby

 

Spustit video

 

SEAT S.A. 

 

SEAT S.A. je jedinou společností ve Španělsku s kompletní škálou činností zahrnujících návrh designu, vývoj, výrobu a prodej osobních vozů. Nadnárodní společnost se sídlem v Martorellu (Barcelona) je členem koncernu Volkswagen a prodává vozidla pod značkami CUPRA a SEAT.

 

SEAT S.A. vyváží více než 80 % svých vozidel a působí ve více než 70 zemích. Společnost zaměstnává více než 14 000 kvalifikovaných pracovníků a provozuje tři výrobní závody -   Martorel, El Prat de Llobregat a Barcelona, kde vyrábí modelové řady SEAT Ibiza, SEAT Arona, rodinu Leon a CUPRA Formentor. SEAT S.A. dále vyrábí vozy CUPRA Born a SEAT Tarraco v Německu a rodinu Ateca v České republice.

 

Společnost SEAT S.A. hraje vedoucí roli při přeměně Španělska na elektromobilové centrum Evropy. SEAT S.A., Volkswagen Group, PowerCo a jejich partneři investují v rámci projektu Future: Fast Forward 10 miliard eur do elektrifikace Španělska.

 

CUPRA je nekonvenční značka, která kombinuje emoce, elektrifikaci a sportovní výkony, aby z Barcelony inspirovala svět. Značka CUPRA, založená v roce 2018, se stala jednou z nejrychleji rostoucích automobilových značek v Evropě. CUPRA má síť specializovaných prodejních míst po celém světě.

 

Značka CUPRA dosáhla v roce 2023 nového prodejního rekordu s více než 230 000 dodanými vozy. CUPRA dokazuje, že elektrifikace a sportovní vlastnosti se vzájemně dokonale doplňují. Každý nově uvedený model s vyzývavým a originálním designem je novým milníkem, který definuje charakter značky: CUPRA Ateca, jedinečný model ve svém segmentu; CUPRA Leon, první elektrifikovaný model díky plug-in hybridnímu pohonu; CUPRA Formentor, první model vyvinutý exkluzivně pro značku CUPRA a její dosud nejprodávanější model; a CUPRA Born, první 100% elektromobil značky.

 

Značka CUPRA je oficiálním automobilovým partnerem fotbalového klubu FC Barcelona, kterému zajišťuje jeho mobilitu, prémiovým sponzorem globálního seriálu padelových turnajů World Padel Tour a oficiálním sponzorem klubu Finetwork KOI, který se účastní elektronických sportů. CUPRA je hrdým účastníkem závodního seriálu pro elektricky poháněné monoposty Formule E. Kmen CUPRA je tvořen týmem ambasadorů, kteří chtějí být hnací sílou změny. Mezi jeho členy patří mimo jiné filmový režisér J. A. Bayona, nominovaný na Oscary, jezdec Formule E Lucas Di Grassi, pouliční umělec TvBoy, držitelé zlatých olympijských medailí Adam Peaty a Saúl Craviotto, německý fotbalový brankář Marc ter Stegen a fotbalistka Alexia Putellasová, která již dvakrát v řadě získala ocenění Ženský zlatý míč a Best FIFA Award.

 

Porsche Česká republika je největším importérem osobních a užitkových vozidel do České republiky. Na českém trhu zastupuje značky Volkswagen osobní vozy, Audi, SEAT, CUPRA a Volkswagen Užitkové vozy, včetně programu prodeje prověřených použitých vozů Das WeltAuto. S projektem nabíjecí infrastruktury MOON společnost vstoupila v roce 2020 do nové éry trvale udržitelné osobní mobility založené na elektrických pohonech a digitalizaci.