DarkRebel

UrbanRebel

Modely

Novinka
CUPRA
Tavascan
Novinka
CUPRA
Born
Od 1 259 900
CUPRA
Formentor
Od 889 900
CUPRA
Leon
Od 809 900
CUPRA
Leon Sportstourer
Od 829 900
CUPRA
Ateca
Od 1 499 900
Concept Cars
DarkRebel
Concept Cars
UrbanRebel

25.04.2024

CUPRA Garage jako vstup do exkluzivního světa značky CUPRA

 

  • Ambiciózní mladá značka CUPRA rozšiřuje v Česku svou síť jedinečných showroomů CUPRA Garage
  • Moderní showroom CUPRA Garage postavil v Českém Krumlově autorizovaný prodejce CB Auto, a.s.
  • CUPRA získává nové zákazníky jako nezávislá značka již 6 let a na rekordní globální prodeje v roce 2023 navazuje dalším rychlým růstem

 

Praha, 25. 4. 2024 - Značka CUPRA slavnostně otevřela další exkluzivní showroom CUPRA Garage v České republice. Fanoušky sofistikovaných automobilů s jedinečným designem a sportovním charakterem zve do nových prodejních a prezentačních prostorů značky CUPRA autorizovaný prodejce CB Auto. Značka CUPRA již sedmým rokem od svého založení dynamicky roste a svými nekonvenčními modely dobývá srdce náročných motoristů. V prvním čtvrtletí 2024 bylo v České republice registrováno 617 nových vozů CUPRA, což znamená meziroční nárůst o 36,5 %.

 

"Letošní rok bude pro značku CUPRA nejen ve znamení dalšího dynamického růstu, ale také produktové ofenzivy," říká Aleš Novák, ředitel divize CUPRA společnosti Porsche Česká republika, a dodává: "V souvislosti s tím samozřejmě také rozšiřujeme a zkvalitňujeme naši českou prodejní a servisní síť, abychom byli všem našim klientům co nejblíže. Nyní je na řadě jihočeský region, kde bude našim klientům zprostředkovávat exkluzivní zákaznické zážitky z nekonvenčního světa značky CUPRA náš autorizovaný partner CB Auto ve svém jedinečně pojatém českokrumlovském showroomu CUPRA Garage."

 

Showroom CUPRA Garage v Českém Krumlově otevřel autorizovaný prodejce vozů SEAT a CUPRA, firma CB Auto, a.s., která má na automobilovém trhu v jižních Čechách dlouholetou tradici. Výstavba nového showroomu CUPRA Garage v Českém Krumlově byla zahájena v říjnu roku 2023 a dokončena za necelý půlrok.

 

"Značku CUPRA vnímám jako spojení tradiční kvality koncernu Volkswagen, zabalené v jedinečném a svěžím designu. Modely CUPRA jsou svěží, moderní, inovativní a současně navazují na dlouholetou tradici koncernu VW a v neposlední řadě automobilovou tradici Španělského království," říká Ing. František Fišer, předseda představenstva společnosti CB Auto, a.s., a dodává: "Všechny tyto aspekty ji přímo předurčují právě pro Český Krumlov."

 

Na zákazníky čeká v novém showroomu CUPRA Garage v Českém Krumlově unikátní prostředí, které věrně odráží identitu značky CUPRA a její hodnoty od jedinečnosti přes sofistikovanost až po sportovní výkony. V tzv. "garážové zóně" lákají k prohlídce a usednutí za volant nejvýznamnější modely ve své fyzické podobě. Kompletní portfolio modelů značky CUPRA je přístupné prostřednictvím inovativních digitálních nástrojů s virtuální realitou. V nich si mohou budoucí řidiči modelů CUPRA nakonfigurovat svůj vůz snů přesně podle svých představ nebo si vyzkoušet unikátní zážitky. Stejně jako ve všech showroomech CUPRA se i v českokrumlovském dealerství bude zákazníkům věnovat tzv. CUPRA Master, který zajistí nejen exkluzivní nákupní zážitky, ale také poskytne veškeré potřebné poradenství a další služby včetně testovacích jízd.

 

Světem značky CUPRA, úzce spjaté s motoristickým sportem, se prolíná také vytříbený životní styl. Pro návštěvníky krumlovského showroomu CUPRA Garage je tak připravena lifestylová zóna s exkluzivními produkty, které jsou výsledkem spolupráce značky CUPRA s prestižními a inovativními značkami z jiných oborů, s nimiž sdílí stejné hodnoty. "Značka CUPRA v sobě spojuje eleganci a sportovní životní styl. Vybrané značkové příslušenství, móda a doplňky jsou nově pro zákazníky dostupné nejen v krumlovské CUPRA Garage, ale v celé nabídce také na našem e-shopu CBdily.cz," říká na závěr František Fišer.

 

 

 

CB Auto, a.s. je renomovaný autorizovaný prodejce a servisní partner s více než 30letou tradicí. Na trhu působí již od roku 1992, kdy nejprve začínal s prodejem a servisem vozů Škoda v Kaplici. Od roku 1997 pak působí právě v Českém Krumlově, kde kromě značky CUPRA zákazníci najdou i nabídku ojetých vozů programu Škoda Plus a autorizovaný servis Škoda. V roce 2023 začala firma poskytovat také autorizovaný CUPRA SERVICE na pobočce v Českých Budějovicích, kde už od roku 2004 nabízí a servisuje vozy SEAT. V jihočeské metropoli zákazníci mohou využít prodeje nových vozů a servisních služeb značek Škoda, Volkswagen, Volkswagen Užitkové vozy, SEAT, Mazda a KIA a servisu a prodeje ojetých vozů v programech Škoda Plus a Das Welt Auto. Firma CB Auto působí v rámci jižních Čech také v Táboře, kde je showroom a servis značek Škoda, Volkswagen a Volkswagen Užitkové vozy.

 

Značka CUPRA oslavila letos v únoru šesté výročí a v roce 2023 dosáhla nového milníku v podobě 528 000 dodaných vozů od svého uvedení na trh v roce 2018. Globálním bestsellerem zůstává CUPRA Formentor se 120 100 dodanými vozy, na druhém místě figuruje elektromobil CUPRA Born se 45 300 dodanými vozy. CUPRA loni upevnila své postavení jedné z nejrychleji rostoucích automobilových značek v Evropě a intenzivně pracuje na dalším rozšiřování svého produktového portfolia.

 

 

V České republice vstoupila CUPRA do letošního roku razantním růstem. Od ledna do března 2024 bylo registrováno 617 nových vozů CUPRA, což je o 36,5 % více než ve stejném období předchozího roku, zatímco celkový trh vzrostl o 2,2 %. Českými bestsellery značky CUPRA jsou modely Formentor (496 vozů v prvním čtvrtletí; +50,8 %) a Leon (113 vozů; +31,4 %). V letošním roce budou na český trh uvedeny modernizované modely Formentor a Leon spolu s loni představeným zcela elektrickým SUV CUPRA Tavascan a své premiéry se dočká také elektrifikované sportovní SUV CUPRA Terramar.

 

 

SEAT S.A. 

 

SEAT S.A. je jedinou společností ve Španělsku s kompletní škálou činností zahrnujících návrh designu, vývoj, výrobu a prodej osobních vozů. Nadnárodní společnost se sídlem v Martorellu (Barcelona) je členem koncernu Volkswagen a prodává vozidla pod značkami CUPRA a SEAT.

 

SEAT S.A. vyváží více než 80 % svých vozidel a působí ve více než 70 zemích. Společnost zaměstnává více než 14 000 kvalifikovaných pracovníků a provozuje tři výrobní závody -   Martorel, El Prat de Llobregat a Barcelona, kde vyrábí modelové řady SEAT Ibiza, SEAT Arona, rodinu Leon a CUPRA Formentor. SEAT S.A. dále vyrábí vozy CUPRA Born a SEAT Tarraco v Německu a rodinu Ateca v České republice.

 

Společnost SEAT S.A. hraje vedoucí roli při přeměně Španělska na elektromobilové centrum Evropy. SEAT S.A., Volkswagen Group, PowerCo a jejich partneři investují v rámci projektu Future: Fast Forward 10 miliard eur do elektrifikace Španělska.

 

CUPRA je nekonvenční značka, která kombinuje emoce, elektrifikaci a sportovní výkony, aby z Barcelony inspirovala svět. Značka CUPRA, založená v roce 2018, se stala jednou z nejrychleji rostoucích automobilových značek v Evropě. CUPRA má síť specializovaných prodejních míst po celém světě.

 

Značka CUPRA dosáhla v roce 2023 nového prodejního rekordu s více než 230 000 dodanými vozy. CUPRA dokazuje, že elektrifikace a sportovní vlastnosti se vzájemně dokonale doplňují. Každý nově uvedený model s vyzývavým a originálním designem je novým milníkem, který definuje charakter značky: CUPRA Ateca, jedinečný model ve svém segmentu; CUPRA Leon, první elektrifikovaný model díky plug-in hybridnímu pohonu; CUPRA Formentor, první model vyvinutý exkluzivně pro značku CUPRA a její dosud nejprodávanější model; a CUPRA Born, první 100% elektromobil značky.

 

Značka CUPRA je oficiálním automobilovým partnerem fotbalového klubu FC Barcelona, kterému zajišťuje jeho mobilitu, prémiovým sponzorem globálního seriálu padelových turnajů World Padel Tour a oficiálním sponzorem klubu Finetwork KOI, který se účastní elektronických sportů. CUPRA je hrdým účastníkem závodního seriálu pro elektricky poháněné monoposty Formule E. Kmen CUPRA je tvořen týmem ambasadorů, kteří chtějí být hnací sílou změny. Mezi jeho členy patří mimo jiné filmový režisér J. A. Bayona, nominovaný na Oscary, jezdec Formule E Lucas Di Grassi, pouliční umělec TvBoy, držitelé zlatých olympijských medailí Adam Peaty a Saúl Craviotto, německý fotbalový brankář Marc ter Stegen a fotbalistka Alexia Putellasová, která již dvakrát v řadě získala ocenění Ženský zlatý míč a Best FIFA Award.

 

Porsche Česká republika je největším importérem osobních a užitkových vozidel do České republiky. Na českém trhu zastupuje značky Volkswagen osobní vozy, Audi, SEAT, CUPRA a Volkswagen Užitkové vozy, včetně programu prodeje prověřených použitých vozů Das WeltAuto. S projektem nabíjecí infrastruktury MOON společnost vstoupila v roce 2020 do nové éry trvale udržitelné osobní mobility založené na elektrických pohonech a digitalizaci.

 

 

 


Porsche Česká republika s.r.o.

Filip Stoulil

PR Komunikace SEAT/CUPRA

Tel.: +420 739 546 542

Mail: filip.stoulil(kwfat)porsche.co(kwfdot)cz

cupraofficial.cz

 

CB Auto, a.s.

Mgr. Alice Skalka Suchanová

Head of Marketing & PR

Tel: 604 212 721

Mail: suchanova(kwfat)cb-auto(kwfdot)cz

Web: cb-auto.cz

 

 

 

 

 

 

Foto nový showroom CUPRA Garage v Českém Krumlově

 

 4_24_CUPRA_salon